четврток, октомври 21, 2021

таг: делчево

Започнуваат активности за регулација на речното корито на Брегалница

Тетовската фирма „Панел-М Мехаз“, како најповолен понудувач, ќе го реализира проектот за изградба на попречни прагови од габиони во коритото на река Брегалница  со...

Горан Трајковски: Да создадеме услови како во секоја друга европска држава...

На крајот од својот мандат како градоначалник на Општината Делчево, Горан Трајковски зборувајќи за градоначалнничката функција вели дека е достоинствена, но и многу обврзувачка....

Делчево:Започна проектот за изградба на општински улици вреден девет милиони денари...

Започнаа градежните работи за изградба на улица со два крака во должина од 260 метри во селото Вирче. Денеска увид на почетокот на работите...

Форум за дефинирање на приоритетите за развој на селата во Општина...

Претставници од месните заедници од Општина Делчево денеска беа дел од фокус-групата на Форумот со кој се дефинираа приоритетите за развој на селата во...

Објавен Конкурсот за општинската награда „7 Септември”

Општина Делчево денеска го објави Конкурсот за доделување општинска награда за 2021 г, награда која традиционално се доделува по повод Денот на ослободувањето на...

Со пари од ТАВ ќе се постави енергетско ефикасна фасада на...

Делчевското основно училиште „Ванчо Прке“ од Владата преку Договорот со ТАВ доби 5,1 милион денари за изградба на енергетско ефикасна фасада на училиштето. Договорот,...

Општина Делчево повторно во групата институции со највисока активна транспарентност

Активната транспарентност на Општина Делчево во 2021 година изнесува 90 % (од можни 100 %) со што Општината се наоѓа во групата институции со...

Во сабота, 5 јуни во Делчево еколошка акција „Со срце за...

По повод Светскиот денот на животната средина, 5 Јуни, Општина Делчево организира екоакција за чистење на дивите депонии создавани по патот кон...

„Делчево го чествува аманетот“ одбележани 145 години од Разловечкото востание (видео)

Во Делчевското село Разловци под мотото „Делечво го чествува аманетот“ одбележани 145 години од Разловечкото востание. Настанот започна со промоција на новотворената градинка која...

Започна санацијата на кровната конструкција на Спомен –домот „Разловечко востание“

Денеска започнаа градежните работи за санација на кровната конструкција на спомен-домот „Разловечко востание“.  Работите ги изведува фирмата  СТИЛ КОНСТРАКШАН од Прилеп, а треба да завршат за 30...