вторник, март 21, 2023

таг: делчево

„Чиста вода за Делчево-спортуваме и донираме“- низа настани по повод Светскиот...

Делчево се подготвува за одбележување на 22 Март, Светскиот ден на водата. Годинава под слоганот „Чиста вода за Делчево- спортуваме и донираме“  околу 300 ученици...

(Видео) Министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова, во...

УО на проектот „Подобрување на водоснабдувањето на Делчево" донесе одлука за проширување на проектот со нови 1.5 милиони швајцарски франци за изградба на нов...

Издадени 25 одобренија за поставување фотоволтаици – расте интересот за зелена...

Во Делчево е зголемен интересот за поставување фотоволтаични централи за производство на електрична енергија од сонце. До крајот на минатата и на почетокот од...

Започна реконструкција на водоводната мрежа во Старо Делчево

Деновиве започна реконструкцијата на старата водоводна мрежа во населбата Старо Делчево со која се заменува старата дотраена азбестна водоводна мрежа со нова пвц-инсталација со...

Делчево: Започна рехабилитацијата на земјоделскиот пат во Долни Бавчи

Земјоделците кои имаат земјоделски површини и објекти во месноста Долни Бавчи во Делчево, за прв пат добиваат соодветна патна инфраструктура. Денеска започна рехабилитацијата на...

(фото) Поглед на новиот градски пазар во Делчево

Заврши изградбата на новиот градски пазар во Делчево со што Делчево за прв пат добива современ градски пазар, каде ќе бидат испочитувани сите критериуми за...

Делчево: Ќе се рехабилитира земјоделскиот пат во месноста Средни Бавчи

Со поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој ќе се рехабилитира земјоделскиот пат во месноста Средни Бавчи во Делчево со...

Инвестиции во инфраструктурата – акцент на Буџетот на Општина Делчево...

На денешната Седница на Советот на Општина Делчево, мнозинството советници го усвоија Буџетот на Општина Делчево за 2023 година кој е во висина од...

Предлог – Буџетот пред делчевските советници во понеделник

Предлог-Буџетот на Општина Делчево за 2023 година е на дневен ред на седницата на Советот, закажана за во понеделник. Покрај разгледувањето на предлог буџетот...

Делчево почнува со активности за изработка на Стратегија за енергетска ефикасност

Со цел планско управување со потрошувачката на енергија и запирање на непродуктивното трошење енергија - интелигентно користење на расположливите ресурси на енергија, Општината Делчево...