сабота, јануари 29, 2022

таг: реконструкција

Се финализира реконструкцијата на фонтаната во Свети Николе

Деновиве се очекува да завршат работите на реконструкцијата на фонтаната во Свети Николе, којашто иако изградена, не функционираше близу седум години. За некој ден...

Се става во функција фонтаната во Свети Николе

Започна реконструкцијата на фонтаната во градскиот парк на Свети Николе, која цели седум години стоеше нефункционална, како своевден голем контејнер за ѓубре и отпадни...

Општина Виница го реконструира Интернатот во Блатец

Учениците со посебни образовни потреби кои престојуваат во Интернатот во Блатец, со кој стопанисува училиштето во селото, наскоро ќе имаат многу подобри услови за...

Реконструкција на патниот правец Пеширово – Ерџелија

Деновиве започна реконструкцијата на патниот правец Пеширово – Ерџелија, во должина од еден километар, од клучката на патот Свети Николе – железничка станица Овче...

Конечно реконструкција на ученичкиот дом во Свети Николе

Ученичкиот дом во Свети Николе, во кој многу познати земјоделски стручњаци ги поминуваа средношколските денови во изминатите четири децении, ќе биде реконструиран. Министерството за...