петок, мај 24, 2024

таг: градинка

Децата на самохраните родители од Струмица и оваа година добиваат бесплатна...

И оваа година општина Струмица обезбедува бесплатен престој во градинка на децата на самохраните родители. На иницијатива на градоначалникот, а со одлука на Советот,...

Клонот на градинката во приградската населба Три Чешми подготвен за згрижување...

За првпат до сега, жителите од приградската населба Три Чешми ќе добијат можност за згрижување на децата од предшколска возраст во своето место на...

Соработката меѓу централната власт и локалната во Струмица во корист на...

Општината Струмица и градоначалникот Костадин Костадинов беа домаќини на премиерот Димитар Ковачевски и министри од Владата. Посетата започна во градинката „Виножито“ која беше отворена...

Потпишан Договорот за изградба на нова детска градинка во Делчево

Денеска во Делчево, министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, градоначалникот Горан Трајковски и претставник од фирмата –изведувач АТРИУМ ДООЕЛ од Вевчани го...

Од септември се очекува да започне згрижувањето на дечиња во гардинката...

Со полна пареа се работи на преадаптацијата на дел од училишните простории во простории за згрижување на деца од предучилишна возраст во населбата Три...

Дел од просториите на училиштето во населбата Три Чешми стануваат градинка

За прв пат жителите на приградската населба Три Чешми ќе добијат градинка, или поконкретно дел од просториите во основното училиште Гоце Делчев, ќе се...

Поради проблемите околу поставување на директор, одземени ингеренциите на Општина Конче...

Министерството за труд и социјална политика  ги одзеде ингеренциите на Општина Конче, врз детската градинка „ 12 јули“. Поставувањето на вршител на должност директор...

Потпишан договор за изградба на детска градиника во Свети Николе

Нова детска градинка со капацитет за 60 деца ќе се гради во светиниколското село Ерџелија, што ќе биде прва градинка во рурална населба во...

„Делчево го чествува аманетот“ одбележани 145 години од Разловечкото востание (видео)

Во Делчевското село Разловци под мотото „Делечво го чествува аманетот“ одбележани 145 години од Разловечкото востание. Настанот започна со промоција на новотворената градинка која...

Општина Карбинци: Поставен фотоволтаик на детската градинка, годишно ќе се штеди...

Поставен е фотоволтаик на покривот на детската градинка „Кокичиња“ во село Таринци во Општина Карбинци. Ова е четврта ваква инвестиција во општината, информира градоначалникот, Јордан...