недела, април 14, 2024

таг: костадин костадинов

Италијанскиот јазик атрактивен за струмичките основци

Италијанскиот јазик се изучува во две струмички училишта, што изминатата недела му беше презентирано на Марио Де Роса одговорен на трговско – економскиот оддел...

Струмица во сабота станува центар на карневалџиите и раскошните маски

Сабота (5 март) во Струмица ќе е одржи главното карневалско дефиле по струмичките улици, кога се очекува да продефилираат 20-тина карневалски групи од Македонија,...

На лето жителите на Банско добиваат канализација за фекално-отпадни води

Во увид на работите на фекалната канализација во струмичко Банско, изминатата недела беше градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов, заедно со министерот за транспорт и...