четврток, јуни 8, 2023

таг: костадин костадинов

Турска Маало добива спортско игралиште на местото на Стара Маларична

Заврши расчистувањето на теренот, каде до неодамна се наоѓаше руинираната зграда на Стара Маларична болница. На ова место треба да никне современ спортски комплекс...

Образованието станува приоритет – презентирана Нацрт – Стратегијата за развој на...

Зголемен буџет за цели 10 милиони денари за тековната 2023 година за образование, доволно говори залагањето на Општината Струмица за развој на младите преку...

Отворена регионална канцеларија за поддршка на земјоделството, туризмот и одржливиот економски...

Со потпишување договор за меѓуопштинска соработка меѓу општините Струмица и Василево денеска во Струмица беше отворен Регионалниот центар за одржлив развој на овие две...

(видео) Од Љубљана во Струмица донесено искуството со јавниот превоз и...

Во текот на работна посета на Љубљана, тимот на градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов имаше прилика да се запознае со функционирањето на јавниот превоз,...

Еколошкиот јавен превоз – главна дејност на новоформираното ЈПП „Струмица транспорт“

Изминатата недела Советот на Општина Струмица донесе одлука за формирање јавно претпријатие, чија основна дејност е транспорт на патници. ЈПП „Струмица транспорт“ а со...

Со 1,4 милиони евра започнува изградбата на фекална и атмосферска канализациона...

Изградба на фекална канализациона мрежа од скоро 7 километри, атмосферска канализациона мрежа од 2,4 километри и одводни канали е проектот кој почна да се...

(видео+фото) Карневалска Струмица се обои во боите на љубовта, забавата, насмевките

Струмица во деновите пред прочка беше центар на смеата, забавата, радоста, живописните костими и досетливите маски. Се одржа традиционалниот Струмички карневал, со главната вечер...

Во Прага претставен проектот Струмица град со 100% електричен јавен транспорт

Општина Струмица претставувана од градоначалникот Костадин Костадинов беше дел од Економскиот форум на паметни градови од Западен Балкан во Прага, Чешка, во чии рамки...

Младите од Струмица во изработка на Стратегија и Акциски план

Општина Струмица почнува со постапката за изработка на Локална стратегија за млади на општина Струмица со Акциски план за периодот 2023-2027 година во соработка...

Проектот „Струмица – паметен вело град“ претставен на конференција во Тирана

Водечки технолошки компании и градоначалници од Западен Балкан заедно во Тирана, Албанија, дискутираа на теми од областа на енергетиката, екологијата, урбаниот развој, дигитализацијата, можностите...