недела, април 14, 2024

таг: костадин костадинов

Костадинов потпиша Договор за изградба на првиот булеварски мост во историјата...

Мостот на река Водочница е прв булеварски мост кој ќе биде изграден во историјата на Струмица, вреден 30 милиони денари. Денеска  градоначалникот Костадин Костадинов...

Општина Струмица додели по 1000 евра за младите со најдобри бизнис...

Поттикнување на младите да размислуваат за развивање на своите бизнис идеа, а Струмица да биде центар на младите, е цела на еден од актуелните...

Струмица доби градоначалничка ама на еден ден

Не градоначалник, туку млада 18-годидишна градоначалничка ќе ја дови Струмица во текот денешниот ден. Градоначалникот Костадин Костадинов и' ја отстапи својата градоначалничка фотеља на...

Струмичкиот Локален совет за превенција е позитивен пример на ОБСЕ како...

Повеќе проблеми од интерес на граѓаните на Струмица беа тема на расправа, но и решавање во изминатите шест месеци од работењето на Локалниот совет...

Инфраструктурно се доуредува населбата Софилар во Струмица

Со грант од Светска банка во струмичката населба Софилар во Струмица, изведени се две сервисни улици со тротоари од двете страни, атмосферска канализација и...

Учениците во Баница влегоа во реконструираното училиште – продолжуваат инвестициите во...

Со обемната реконструкција на подрачното училиште „Сандо Масев“ во Баница, Општина Струмица ги приведува при крај обемните работи на обнова и изградба на нови...

Во Струмица е промовирана нова социјална услуга

Во Струмица е промовирана нова социјална услуга за околу 60 лица со попреченост, слепи, стари лица над 65 години и други лица со намален...

Во Струмица почнуваат активности за еден од најголемите проекти – изградба...

Општина Струмица почнува со активности за изградба на целосно нова социјална населба во Турското маало, каде ќе бидат сместени семејствата кои живеат во дивата...

Струмица – зелен град

Струмица – зелен град е мотото на сите еколошки активности, каде еден сегмент беше овонеделната еколошка акција со засадување на дрвца во малиот парк...

На крајот на април основците од Муртино ќе вежбаат во нова...

Привршува изградбата на спортската сала во ООУ „Маршал Тито“ во Муртино, која е проект на Владата со учество на Општината Струмица. Градоначалникот Костадин Костадинов...