четврток, јуни 20, 2024

таг: тротоари

Се реконструираат и уредуваат улиците од населба “Леваци” во Штип

Се уредуваат влезовите од повеќе станбени единици на улицата "Коле Неделковски" во населбата "Леваци". Како што нагласува градоначалникот Иван Јорданов станува збор за партерно уредување...

Со павер елементи се уредуваат тротоарите на неколку локации во градот

После половина век, по барање на жителите започна уредувањето на тротоарските површини на неколку улици во градот. Градоначалникот Иван Јорданов кој денес изврши увид на...

Градежни активности во Пребег, се гради водоводната линија два

Интензивно се работи на изведба на водоводна линија два во Штип. Цевките од оваа линија која ќе го реши проблемот со водоснабдувањето на високите...

Со забрзана динамика се одвиваат тековните градежни активности во општината, Јорданов...

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, заедно со директорот на ЈП Стипион, Панче Стефановски денес извршија увид на неколку локации во градот каде интензивно...

Продолжуваат активностите за уредување градежно земјиште во Општина Штип

Со превземање градежни активности на неколку локации, Општина Штип ги продолжува активностите во рамки на програмата за уредување на градежно земјиште. Во тек е...

Нов тротоар на “Еврејска” , во наредниот период ќе се третираат...

Согласно програмата за уредување на градежно земјиште, започна реконструкцијата на тротоарските површини на ул “Еврејска” која е втора во низата улици кои ќе се...

Градежна офанзива во Штип, се реконструираат улици, тротоари, водоводни и канализациони...

Повеќе од 50 улици, тротоари, водоводни и канализациони мрежи во Штип ќе се реконструираат во текот на наредните месеци, најави денес на средба со...

По скоро половина век, се уредуваат тротоарските површини пред станбените згради...

Со средства од буџетот на Општина Штип започна уредувањето на тротоарските површини, како и површините пред станбените згради на улицата Христијан Карпош во централното...

Започнаа активностите за уредување на тротоарите и промена на водоводната мрежа...

Денес на улицата “ Кеј Димитар Влахов “ во населбата Ново Село, започнаа градежните активности за промена на водоводната линија на улицата но и...

Продолжува асфалтирањето улици во Штип

Со асфалтирање на улиците кои претставуваа проблем за граѓаните, Општина Штип ја продолжува градежната офанзива. Во населбата Пребег беа асфалтирани улиците Ристо Стојков и Баница. -...