сабота, март 23, 2019

таг: македонска каменица

Година на интензивни активности на ЈП „Камена река“ од Македонска Каменица

Директорот на ЈП “Камена Река” од Македонска Каменица, Влатко Андоновски, во презентирањето на резултатите од својата едонгодишна работа, се осврна на почетоците од својат...

Награда за најдоброто решение за уредување на парк во Македонска Каменица

ЈП Камена река ги покани сите заинтересирани граѓани, а пред се’ младите да понудат свои креативни решенија за уредување на таканаречениот „Титов парк“. Овој...

Општина Македонска Каменица додели 4,5 милиони денари на спортски клубови и...

На последната седница, Советот на Општината Македонска Каменица распредели 4.5 милиони денари од општинскиот буџет на спортски клубови и граѓански здруженија, кои се јавија...

Фудбалска Македонска Каменица прослави половина век од ФК Каменица Саса (видео+галерија)

Рударскиот град, всушност бил фудбалски град. Тоа беше првиот впечаток по манифестацијата, на која Македонска Каменица ја покажа својата друга страна, љубовта за фудбалот...

Хуманитарен базар во Македонска Каменица

На иницијатива на општина Македонска Каменица, а во организација на СОУ „Миле Јаневски Џингар", ООУ „Св.Кирил и Методиј" и ЈОУДГ „Бамби" и со активна...

Новогодишни пакети за пензионерите во Македонска Каменица

Пријатно изненадување на изнемоштните и болни пензионери денеска им приреди Општината Македонска Каменица. На вратата од домовите на 75 пензионери заѕвонија претставници на Општината,...

Македонска Каменица денот го посвети на лицата со посебни потреби

Силни емоции се читаа од лицата на родителите и нивните деца со посебни потреби од Македонска Каменица, денеска на одбележувањето на 3-ти Декември –...

Се уредува центарот на Македонска Каменица

Општината Македонска Каменица продолжи со градежните активности на уредување на централното градско подрачје. Се уредува паркинг простор и пристапни патеки до станбените живеалишта на новата...

Пракса Стојковска со 100 години е најстар жител на општина Македонска...

Македонска Каменица 06.11.2018 година – Најстариот жител на општина Македонска Каменица, Пракса Стојковска денес го прослави својот јубилеен 100-ти роденден. Пракса Стојковска родена во...

Македонска Каменица доби современо повеќенаменско спортско игралиште (видео)

Современо повеќенаменско спортско игралиште во петокот беше отворено во центарот на Македонска Каменица, во дворот на гимназијата „Миле Јаневски – Џингар“. Игралиштето, кое е...