сабота, јануари 29, 2022

таг: канал 77

Неделeн бриф посветен на Град Скопје 08.05.2021

Уште еден Недел бриф посветен на Град Скопје и оваа сабота во радискиот етер. Најновите случувања во оваа општина ќе ги проследите во следните...

Неделен Бриф за 01.05.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Градоначалникот на Делчево ја донираше априлската плата во хумани цели -Штипската Саат кула ќе се реставрира, а археолошкиот локалитет...

Неделен Бриф за 24.04.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Се решава поплавувањето на улиците во Македонска Каменица -    За денот на планетата Земја, 12.000 нови садници се засадени во близина на споменикот Слива во Крушево -    Светиниколските пожарникари добија нова опрема -    Селото...

Неделен Бриф за 17.04.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Градежни офанзиви и најавени бројни проекти. Пролетта ги раздвижи македонските општини. Жителите на делчевско Трботивиште добиваат поквалитетно...

Неделен Бриф за 10.04.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Се отвара рускиот пазар за штипските текстилни и кожарски компании Добро организирано вакцинирањето во Делчево Општина Свети...

Неделeн бриф посветен на Град Скопје 10.04.2021

Ова се минутите кога ги посветуваме на општина Град Скопје. Добредојдовте во саботниот неделен бриф, во кој ќе ве информираме за најновите активности во...

Неделен Бриф за 03.04.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Нови парцели за индустриски капацитет се оформуваат во близина на штипската приградска населба Три Чешми Општина Дојран...

Неделен Бриф за 27.03.2021

Ова е терминот за новиот неделен бриф, во него ги слушате општинските новости На Тодорица пуштени во употреба алтернативно водоснабдување и нов водовод за...

Неделен Бриф за 20.03.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Општина Штип започна со бесплатно делење заштитни маски -    Ќе се реконструира локалниот пат меѓу селата Габревци и Конче -    Неделава започна воведување во градежните активности на „Саат Кулата“ во    Дојран -    Во Делчево почнуваат активности за...

Неделен Бриф за 20.02.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Советот на Општина Свети Николе донесе одлука за формирање на јавното претпријатие за регионалната депонија за 18...