сабота, јануари 29, 2022

таг: канал 77

Неделeн бриф посветен на Град Скопје 24.07.2021

Ова се минутите кои ги посветуваме на општинските актуелности во главниот град. Изминатата недела во градот Скопје локалните власти акцентот го ставија на градежните...

Неделен Бриф за 17.07.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Штипјани на референдум ќе се изјаснат за пренамена на средствата од самопридонесот - Секој што ќе гради и ќе...

Неделен Бриф за 10.07.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Стартува проектот за првиот приватен ветерен парк Богословец - По 40 години кривопаланечкиот Дом на култура се реконструира -...

Неделен Бриф за 03.07.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Родово буџетирање: Коридорот 8 основа на развојната стратегија на Општина Крива Паланка - Крива Паланка добива возило за чистење...

Неделен Бриф за 12.06.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Штип и Карбинци преку меморандум се обврзаа на приклучување кон ХС Злетовица -За шест месеци населбата Македонка ќе добие...

Неделен Бриф за 05.06.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Потпишан договорот за изградба на брана „Отиња“ во Штип Општина Делчево повторно во групата институции со највисока активна транспарентност Пуштена во употреба првата спортска сала во Oпштина Конче Модерна настава за завршените основци е понудата  од СОУ...

Неделен Бриф за 29.05.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Со низа настани, во делчевско Разловци се одбележа 145. годишнината од       Разловечкото востание - Државните шампионки...

Неделен Бриф за 22.05.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Сто години од постоењето на Противпожарниот дом во Штип - Одбележан денот на пожарникарите и во Делчево - Нова...

Неделен Бриф за 15.05.2021

   Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Потпишан договорот за изградба на новата прочистителна станица во Тработивиште, делчевско Општина Свети Николе патично ќе...

Неделен Бриф за 08.05.2021

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Еколошка акција во Крушево – „За чистo како дома исто“ -Започна реконструкцијата на трибините од Градскиот стадион во Македонска...