среда, мај 25, 2022

таг: дојран

Во чест на Емилија Динева, отворено спортско игралиште во Дојран

Во чест на Емилија Динева, првиот дарител на органи во земјава, отворено е спортско игралиште во Дојран. Поминаа две години од кога нејзиното семејство...

Донаторски настан за нашиот бисер-Дојранското езеро

Донаторски настан на највисоко ниво за прв пат се одржа за ,,Подобрување на еколошката состојба на споменикот на природата Дојранското Езеро" Организатори на настанот беа...

Започува постапката за јавно приватно-партнерство за уличното осветлување во Дојран

Предлог - Одлука за отпочнување постапка за доделување на договор за воспоставување на Јавно приватно партнерство за реконструкција на јавното осветлување во Општина Дојран...

Со нова пешачка патека во новата туристичка сезона, се уредува и...

Во нова уредена пешачка патека која што ќе се простира до граничниот премин, ќе уживаат туристите и посетителите на Дојранското езеро. Започна реализацијата на проектот...

Со продажба на три парцели, Општина Дојран инкасира 260.000 евра

Неверојатни 260 илјади евра инкасира Општина Дојран со продажбара на три градежни парцели, наменети за времено сместување. На јавно наддавање за трите парцели со површина...

,,Дојранска вечер“ на саемот за туризам во Белград

Визуелно и сликовито, со акцент на историската, културната, гастрономската, здравствената , спортска и секако најважната туристичката димензија, Општина Дојран, се претстави на Меѓународниот саем за туризам...

Спортските клубови во Општина Дојран, бележат солидни резултати

Мали но значајни успеси за заедницата, бележат спортските клубови од Општина Дојран. Со заеднички напори, спортските екипи од Дојран - веќе добро познатиот фудбалски клуб...

Дојран: Повик за туристичко претставување на саемот во Белград

Градоначалникот на Општина Дојран ги повика туристичките работници, угостители, хотелиери но и приватните издавачи на соби и апартмани, сите кои сакаат да се претстават...

Пензионерите си ги кажаа проблемите на градоначалникот Ангов

Градоначалникот на Општина Дојран се сретнаа со пензионерите. На средбата се разговараше за активностите на пензионерите како и тековните проблеми со кои се соочуваат. “Главната...

Селата Фурка, Црничани и Николиќ наскоро ќе добијат асфалт, тендерот е...

Парите се обезбедени, во тек е тендерската постапка, по што конечно жителите од селата Фурка, Црничани и Николиќ ќе добијат асфалт со вкупна должина...