четврток, јуни 20, 2024

таг: водоводна мрежа

Се решава проблемот со фекалната канализација во населба Долна Железничка

Започнаа градежните активности за поврзување на населбата Долна Железничка со фекална канализација. Градоначалникот Иван Јорданов на денешната средба со новинарите истакна дека неколку домаќинства...

Се реконструираат улици во населбата Каваклиски рид, променета водоводната и канализациска...

После долги години ќе се реконструираат неколку краци од улици во населбата Каваклиски рид, а како што истакна на денес градоначалникот Иван Јорданов, активностите...

Градежни активности во Пребег, се гради водоводната линија два

Интензивно се работи на изведба на водоводна линија два во Штип. Цевките од оваа линија која ќе го реши проблемот со водоснабдувањето на високите...

Без референдум, Јорданов најави два резервоари за вода од парите од...

Иако со месеци наназад градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов најавуваше дека на референдум штипјани ќе гласаат дали се согласни за парите од самопридинесот...

Започнаа активностите за уредување на тротоарите и промена на водоводната мрежа...

Денес на улицата “ Кеј Димитар Влахов “ во населбата Ново Село, започнаа градежните активности за промена на водоводната линија на улицата но и...

Започна изградбата на нова водоводна линија, а ќе се уредува и...

Триесетина домаќинства од населбата Горна Железничка ќе добијат нова водоводна линија што треба да ги реши зачестените дефекти и проблеми на веќе дотрајаната постоечка...

После 40 години фекална канализација и водоводна мрежа за жителите...

Нова водоводна мрежа и фекална канализација добиваат петнаесетина домаќинства на улицата “Кежовица“ во штипско Ново Село. Според зборовите на градоначалникот Иван Јорданов, за да...

По претходна промена на водоводната мрежа започна асфалтирањето на “8 Април”

Откако во текот на изминатиот месец се менуваше старата и дотраена водоводна мрежа на улицата “ 8 Април “ во населбата Дузлачки рид, денес...

Викенд населбата Суитлак добива водоводна мрежа

Со заедничка инвестиција на Општина Штип, ЈП Исар и жителите на населбата Суитлак, конечно се започнува со поставување на водоводна мрежа за овој дел...

Етапно ќе се работи на водоводната мрежа во Штип

Етапно ќе се променува водоводната мрежа во градот со цел во летните периоди да нема чести дефекти и да не се повтара проблемот од...