петок, јуни 9, 2023

таг: јп исар

Започна реконстукцијата на канализациската мрежа на штипскиот булевар „Партизанска“, но и...

Започна реконструкцијата на канализациската мрежа на штипскиот булевар „Партизанска“ со што се решава деценискиот проблем со поплавувањето на подрумите во околните згради конечно ќе...

Штипскиот градоначалник бара владата да ги ослободи од каматата за долгот...

Наместо да се прават капитални проекти Општина Штип треба да враќа пари за долг од четири милиони евра направен во ЈП „Исар“ пред 20...

Штипјани годинава ќе плаќаат поскапа вода за пиење за 1,15 денари/м3

Водата која штипјани ја користат за пиење годинава ќе поскапи за 1,15 денари за метар кубен. Ако лани домаќинствата плаќаа 35,10 денари плус ДДВ за...

Досегашниот директор на ЈП „Исар“ станува шеф на кабинетот на градоначалникот,...

Досегашниот директор на штипското ЈП „Исар“, Трајче Здравков, во наредните денови ќе стане шеф на кабинетот на градоначалникот, поради како што вели градоначалникот на...

Ќе се промени водоводната мрежа на улицата „Јосиф Ковачев“ во Штип

Се реконструира улицата „Јосиф Ковачев“ која се наоѓа во централното градско подрачје. Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, денеска истакна дека улицата се реконструира по...

Штипското ЈП „Исар“ и училиштата доставија договори за поевтина струја

Штипското ЈП Исар и основните и средните училишта кои се под локалната самоуправа ги доставиле договорите до ЕСМ Продажба за поевтина струја, откако Владата...

Штипското ЈП „Исар“ очекува двојно пониска сметка за струја

За два до два и пол пати се очекува да се намали сметката за струја на штипското комунално претпријатие „Исар", со новата мерка снабдување...

Од денеска штипјани онлајн ќе може да ги плаќаат сметките за...

Штипјани од денеска ќе можат онлајн да ги преземаат и плаќаат своите сметки, да пријавуваат состојба на водомерите и да пријавуваат дефекти и други...

Штипски Исар се уште враќа кредит земен од пред 20 години,...

Кредит од пред 20 години земен за реконструкција на водоводната и канализациска мрежа во градот претставува проблем за денешното работење на штипското водоводно претрпијатие...

Штипјани од следниот месец електронски ќе може да ја пријавуваат состојбата...

Штипјани од наредниот месец електронски ќе можат да ја пријават состојбата на своите водомери, со што како што велат од ЈП Исар, се решава...