вторник, мај 21, 2024

таг: училиште

Инвестицијата во образованието е инвестиција во иднината – промовирани обновените делови...

Училиштето во с. Тработивиште доби три реконструирани училници, санитарни јазли и тоалет за лица со попреченост, но и нова пвц-влезна врата, нови училишни клупи,...

Капитален проект на Општина Карбинци, нова зграда со европски услови за...

Пред нешто помалку од месец дена, Општина Карбинци започна со работа на еден од најголемите капитални проекти, дел од предизборните ветувања на градоначалникот Виктор...

Дел од просториите на училиштето во населбата Три Чешми стануваат градинка

За прв пат жителите на приградската населба Три Чешми ќе добијат градинка, или поконкретно дел од просториите во основното училиште Гоце Делчев, ќе се...

(видео) Почна реконструкцијата на училиштето во с. Тработивиште

Новата учебна година учениците во Подрачното училиште „Св.Климент Охридски" во с. Тработивиште ќе ја започнат во реновирани училници и санитарни јазли. Деновиве започнаа градежните...

Прв училиштен ден за 107 првачиња во Делчево

За  1397 ученици во Делчево денеска започна учебната 2022/23 година. Од запишаните ученици, 107 се првачиња, додека 75 ученици за прв пат седнуваат во средношколските...

Основното училиште ,,Славчо Стојменски“ целосно реконструирано (видео)

ООУ ,,Славчо Стојменски” овој понеделник ги дочека своите ученици со физичко присуство, во целосно ново руво. Десет училници се комплетно реконструирани, а нов изглед добија...

Пристап и паркинг доби училиштето во село Карбинци

Заврши изградбата на пристапна улица до училиштето "Страшо Пинџур" во Карбинци во должина од 180 метри и ширина 5 метри. На крајот од улицата е...

За првпат италијанска паралелка во гимназијата „Никола Карев“

Градоначалникот Петре Шилегов и министерката за образование, Мила Царовска ги посетија средношколците во гимназијата „Никола Карев“, на почетокот на новата учебна година. На сите...

Целосно реновирана гимназијата „Кочо Рацин“ – Учениците од септември во нови...

Градоначалникот Петре Шилегов, заедно со министерката за образование, Мила Царовска,  градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски, претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица...

Почнува реконструкцијата на Ученичкиот дом и Земјоделското училиште во Свети Николе

Започнува со реконструкција на зградите на Ученичкиот дом и Земјоделското училиште во СОУ „Кочо Рацин“ во Свети Николе, каде комплетно ќе се реконструира покривот,...