четврток, август 5, 2021

таг: снег

Сите градски улици и булевари во Скопје проодни и чисти по...

Екипите на зимската служба на Град Скопје цела вечер работеа на терен и интервенираа на сите булевари и улици кои се во надлежност на...

Зимските служби на Град Скопје фрлиле 1000 тони сол на 300...

Град Скопје информира дека за време на снежното невреме што ја зафати државата, активно ја вклучија зимската служба на терен. „Исчисти се патиштата до Средно...

Шилегов: Зимската служба на Град Скопје врши превентивна интервенција на критичните...

Предупредувањето од УХМР вели дека денеска и утре не очекуваат врнежи од снег. Актуелното предупредување вели дека не очекува облачно, студено и ветровито со...

Снег нема на улиците во Скопје

Главните сообраќајници во Скопје се чисти и проодни на првиот снег кој падна оваа сезона. Солта што превентивно беше фрлена не дозволи формирање на...

Во Струмица се отстрануваат и последните остатоци од снегот на плоштадот...

Екипа на работната единица „Чистота“ на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска работи на плоштадот „Гоце Делчев“. Иако досега во повеќе наврати и...