четврток, јуни 20, 2024

таг: садници

Штип ќе добие парк на иднината, Јорданов го најави најголемиот парк...

Паркот во населбата Осми ноември е побогат за 30тина нови садници кои беа засадени денеска. Како што истакна директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков...

Со нови садници и целосно осветлен, кејот на река Отиња подготвен...

Општина Штип во пресрет на доаѓањето на пролетта, заедно со ЈП Исар започна повеќекратни активности за одржување на постоечкото зеленило во градот но и...

Младите засадија садници за симболична нова иднина на Струмица

Време е да се заменат исечените дрвца со изградбата на велосипедската патека – од оваа идеја почна иницијативата на младите на Струмица предводени од...

Булеварот „Гоце Делчев“ раззелени со 58 висококвалитетни садници

Со засадување на 58 виококвалитетни садници  покрај булеварот „гоце Делчев“ во Скопје симболично започна пролетната сезона на садење за оваа година. Висококвалитетни дрва го формираат...

ЈП „Камена Река“ произведе 26.000 цвеќиња за цветно декоративно разубавување на...

Вработените во ЈП ,,Камена Река” започнаа со цветно декоративно разубавување на општина Македонска Каменица. 26.000 садници кои во следниот период ќе бидат засадени на повеќе...