вторник, април 23, 2024

таг: река отиња

Штип се побезбеден за слепите лица и пешаците, привршува поставувањето заштитна...

Во текот на денешниот ден се работи на поставување на заштитна ограда долж коритото на реката Отиња во населбата Ново Село, а како што...

Со нови садници и целосно осветлен, кејот на река Отиња подготвен...

Општина Штип во пресрет на доаѓањето на пролетта, заедно со ЈП Исар започна повеќекратни активности за одржување на постоечкото зеленило во градот но и...

Кејот на река Отиња добива ново осветлување, се поставуваат канделабри на...

До крајот на овој месец коритото на река Отиња во централното градско подрачје во Штип ќе добие ново осветлување. Денес започна поставувањето на нови,...

Пуштен во употреба новиот мост на река Отиња, се очекува да...

По три месеци изградба, официјално пуштен е во употреба новиот мост на река Отиња, во центарот на градот, непосредно пред гимназијата “ Славчо Стојменски...

Комплетно ќе се уреди кејот на река Отиња во Штип

Разеленување, уредување и целосно освлетлување на кејот на река Отиња во Штип најави градоначалникот Иван Јорданов. - Во наредниот период ќе бидат засадени повеќе од...

Се поставува ограда на реката Отиња во Штип

Започна поставувањето на заштитна ограда на левата страна на реката Отиња, низводно од ЈП Исар до вливот на реката во Ново Село. Се работи за...