недела, септември 19, 2021

таг: општина виница

Виница го организираше „Чупино вертикал 2019“

„Чупино ветикал“ ја испиша втората страница од „Чупино треил“, по големата трка од септември минатата година. Педесетина маратонци од Македонија, Бугарија и од Белгија во...

Виница ги избра најуспешните спортисти за 2018 година

На манифестацијата „Спортски асови 2018“ им беа врачени признанијата на најуспешните спортисти од Виница за изминатата година. На јавниот повик, кој беше ортворен од...

Започна со работа Центарот за ран детски развој во виничко Лески

05.02.2019 Првите седум деца на предучилишна возраст од селото Лески заедно со нивните родители деновиве првпат го посетија и го почувствуваа благодатот од функционирањето на...

Општина Виница го реконструира Интернатот во Блатец

Учениците со посебни образовни потреби кои престојуваат во Интернатот во Блатец, со кој стопанисува училиштето во селото, наскоро ќе имаат многу подобри услови за...

В понеделник почнува „Ин Виница веритас 2018“

19.10.2018 Повеќе интересни содржини и  гостувања со комедии на повеќе театри ќе може да проследи публиката на годинашното издание на фестивалот за хумор и сатира...