недела, април 21, 2024

таг: општина виница

Фолклористи од три континенти ги развеселија виничани и истибањци на 34....

Од 13 до 19 септември по 34. пат се одржа реномираниот фолклорен фестивал „Истибањско здраво-живо“, кој е дел од ЦИОФФ, светската асоцијација на фестивали...

Виница: Манастирот „Св, Спас“ собира донации за изградба на конаци

Од манастирот „Св.Спас“ понудија идеја за изградба на конаци во кругот на манастирот, чија локација и опкружување нудат прекрасен зелен мир и уживање. Официјално...

Виничкото училиште „Славчо Стојменски“ доби нова современа спортска сала

Основното училиште „Славчо Стојменски“ годинава патронатот го одбележа и со предавање во употреба на нова современа фискултурна сала, чија изградба чинеше 25 милиони денари....

Автобусот на ЕУ во Виница: Охрабрувачка визија на младите за својот...

Патувачкиот автобус на ЕУ деновиве престојуваше во Виница, каде што амбасадорот Самуел Жбогар, раководителот на Одделот за соработка во Делегацијата на ЕУ, Никола Бартолини,...

Отворена првата сервисна служба за лицата со интелектуални пречки во Виница

Осумдесет лица со интелектуална попреченост , членови на локалното здружение “Порака“, деновиве добија свое катче за дружење и социјализација во центарот на градот. Со...

Интернатот во винички Блатец го менува ликот

Интернатот во Блатец, седум децении по изградбата, од руинирана зграда стана нов објект со комплетно нова столарија и фасада, со што, и внатрешно и...

Еколошко дефиле во Виница

Од пластични ќеси, шишиња и лажички, од најлон и од хартија, учениците во средното општинско училиште „Ванчо Прке“ од Виница создадоа прекрасни модели и...

Виница доби багер како донација од јапонската амбасада

Виничкото јавно комунално претпријатие „Солидарност“ деновиве доби нов мини-багер вреден 29.000 евра. Машината е донација од Амбасадата на Јапонија. Багерот располага и со хидрауличен чекан,...

На Тодоровите трки и годинава се тркаа 1.000 виничани, на начин...

Клинкање, трчање во вреќа, на патерици, со врзани очи, трчање наназад, со врзани очи, со шише на главата, трчање со јајце на лажица во...

Виничко Трсино доби филтер-станица

Седумстотините жители на виничкото село Трсино од средата пијат квалитетна и здрава вода. Новата филтер-станица во ова село, која е со капацитет од десет...