вторник, мај 21, 2024

таг: населба баби

Се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето на жителите од населбата Баби

Општина Штип преку ЈП Исар започна со изведба на нова водоводна линија почнувајќи од потегот пред филтер станицата во населбата Баби, со што како...

Населба Баби доби урбан и модерен парк, еден од најсовремените во...

По неколкумесечно уредување и опремување, во предвечерието на денот на независноста на Република Македонија, беше пуштен во употреба еден од најсовремените рекреативни паркови во...

Се уредуваат тротоарските површини на влезот на градот во населбата Баби

Со реконструкција на тротоарите во населбата Баби, на влезот во градот, започна уредувањето на главната сообраќајница „Партизанска“. Првата фаза е реконструкција на тротоарската површина во...

Ќе се доуредува паркот околу игралиштето во штипската населба Баби

Најголемата штипска населба Баби ќе добие современ парк. Во рамки на веќе постоечкиот, ќе се постават нови детски и спортски реквизити, урбана опрема и...