вторник, мај 21, 2024

таг: контејнери

Струмица ги доби првите 20 полуподземни контејнери

Општина Струмица сврте нова страница во собирањето на комуналниот отпад и хигиената во градот. Набавени се 20 вакви контејнери за мешан комунален отпад со...

Се поставуваат нови контејнери по главната улица во Крушево

ЈП „Комуна“ Крушево започна со замена на контејнерите поставени по должина на главната сообраќајница. Целта е преку поставување на нови контејнери да се оневозможи...

Граѓаните да не го фрлаат градежниот отпад во контејнери, ако сакаат...

При одведување на отпад од контејнерите поставени на терен кој е тешко пристапен во зимски ослови вработените во „Комуна“ се соочуваат со потешкотии на...

Нови 623 контејнери за отпад ќе се постават на улиците низ...

Вкупно 623 нови контејнери за отпад идната недела треба да бидат поставени на улиците низ Штип. Новите контејнери како што информираше директорот на ЈП Исар,...

Виница: Нови 182 метални контејнери за почиста животна средина и хигиена

Виница Општина Виница доби 182 метални контејнери за комунален отпад, во рамки на проектот за набавка на опрема за собирање и транспорт на отпадот...

Македонска Каменица започнува со селекција на отпадот

Нови 69 контејнери за селектирање на стакло, пластика и хартија доби Општината Македонска Каменица. Овие контејнетри, ЈП Камена Река ќе ги распореди на повеќе...

За време на празникот Курбан Бајрам ЈП Комунална хигиена ќе постави...

И годинава, во скопските општини каде што масовно се празнува верскиот празник Курбан Бајрам, ЈП Комунална хигиена-Скопје ќе постави посебни контејнери во коишто граѓаните ќе...

(ВИДЕО) Граѓаните на Скопје заслужуваат чист и модерен град, еко инфраструктурата...

Рециклирањето на отпадот е практика која масовно се применува во најголем дел европски земји кои ги почитуваат највисоките еколошки стандарди за третман на отпадот....

Град Скопје со 60 нови контејнери за одлагање на стаклена амбалажа

Градот Скопје, ГИЗ и ЈП „Комунална хигиена“ денеска потпишаа договор за нови 60 контејнери за депонирање отпад од стаклено пакување, што Град Скопје ги...