понеделник, јануари 25, 2021

таг: канал 77

Неделен Бриф за 06.07.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Три планински  села во општина Карбинци ќе добијат асфалтирани патишта. Кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски учествуваше на конференција во Лондон,...

Неделен Бриф за 29.06.2019

Актуелностите од општините на едно место во Неделниот Бриф -Министерството за образование работи на отворање на ново училиште во Куманово -Општина Свети Николе потпиша Меморандум за...

Неделен Бриф за 15.06.2019

Во овонеделното на Неделниот бриф: -Во Куманово се одржа првата форумска сесија за приоритетен проект; -Ликовна колонија во Радовиш-Во убавиот манастир во Ораовица творат 22 уметници...

Неделен Бриф за 8.6.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Општина Македонска Каменица исполнува ветувања. Официјално ќе биде ставена во функција реконструираната градска фонтана во Свети Николе. Општина...

Неделен Бриф за 01.06.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Во пресрет на муслиманскиот празник Рамазан Бајрам, градоначалникот на Општина Конче приреди Ифтарска вечера за жителите...

Неделен Бриф за 25.05.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Европските вредности претставени пред младите на Свети Николе. Детските категории на ФК Каменица САСА со три пехари...

Неделен Бриф за 18.05.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Отворена првата сервисна служба за лицата со интелектуални пречки во Виница. Се реконструираше улицата „Вера Јоциќ“ во...

Неделен Бриф за 02.02.2019

Во актуелниот Неделен Бриф, правизме резиме на деталите за најважните активности и настани во македонските општини за иминатата седмица. Општина Виница го реконструира Интернатот во...

Неделен Бриф за 26.01.2019

Накусо, листата со актуелни сoдржини во актуелниот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77, изгледа вака: Презентирана новата опрема на ТППЕ „Пожарна Куманово“. Се подготвува проект...

Неделен бриф за 01.12.2018

Добредојдовте во уште еден Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77. Накусо, листата со актуелни сoдржини изгледа вака: Куманово мисли на зимското одржување на улиците. Се...