недела, мај 9, 2021

таг: Град Скопје

Загадувањето во Скопје се намалува константно и без атмосферските фактори

Во рамки на активностите на Град Скопје, Владата на РСМ и општините во главниот град, според последните анализи изготвени врз основа на официјалните податоци...

(ВИДЕО) Скопје доби уште еден уреден зелен сквер кај „Млин Балкан“

Скопјани од денеска можат да се релаксираат и да се дружат на отворено на уште еден уреден зелен сквер, кај поликлиниката „Идадија“, во центарот...

Вело е кога има се – Се изцрпија сите средства за...

Поради големата заинтересираност на граѓаните за субвенциите за купување нови велосипеди и исполнување на предвидените средства, Градот Скопје известува дека овој јавен повик е...

(ВИДЕО) Скопјани ја имаат спортската тартан патека сместена на најубава локација...

Рекреацијата е секогаш добредојдена, дали ќе биде на велосипед по скопските вело патеки или кејот, важно е да одржувате континуитет и да водите здрав...

Нема конфликт на интереси, градските пари не се прелеваат на смета...

Денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов одржа брифинг со новинарите во врска со набавката на скалата за Противпожарната бригада на Град Скопје. Тој посочи...

Шилегов утре ги повика новинарите на брифинг за набавката на новото...

Градоначалникот на Град Скопје вчера ја повика Државната комисија за спречување на корупција да ги провери наводните нерегуларности при набавката на противпожарната скала за...

(ВИДЕО) Се расчистува голема дива депонија во Драчево

Се расчистува нова голма депонија во Драчево во соработка со Градот Скопје и општина Кисела Вода. Градот Скопје во соработка и со други општини спорведуваше...

Ти одиш во Будимпешта по инструкции, некој друг по опрема за...

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов информираше дека веќе се врши обука на персоналот и се врши технички прием на противпожарната скала, што претставува...

Чаирската Џон Кенеди ќе се спои со Пластичарска улица

Со склучениот договор за меѓуопштинска соработка помеѓу општините Чаир и Карпош, Град Скопје ќе започне постапка за изработка на план за улицата Џон Кенеди...

ЈП Комунална хигиена спроведе чистење на поголемите православни верски објекти во...

ЈП Комунална хигиена-Скопје спроведе активности за одржување на хигиената на поголемите православни верски храмови во сите скопски општини. Со помош на три автоцистерни, екипите...