вторник, септември 26, 2023

таг: градоначалник

Ветено – сторено, кривичните пријави од градоначалникот Јорданов за екс функционери...

Како што најави во петокот, градоначалникот Иван Јорданов продолжува да ги “чешла” поранешните вршители на должност во општина Штип, за време чие работење беа...

Градоначалникот им подели пакетчиња на децата од Д.Г.„Кокичиња“

Неизмерна среќа, радост и насмевки на лицата на дечињата од детската градинка„Кокичиња“ во Општина Карбинци. Дедо Марз им испрати пакетчиња, а им ги подели...

Штипскиот градоначалник Јорданов даде отчет за 365 дена работа

Со благодарност до соработниците, советниците и директорите кои дале безрезервна поддршка и верувале во промените, градоначалникот на Штип Иван Јорданов го започна својот отчет...

Градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов неделава одбележа една година од...

Изградени повеќе од 5 километри улици и патишта во повеќе населени места во општината, спортски игралишта, нова урбана опрема, почеток на реконструкција на мостот...

За подметнат пожар и уништуање на општински имот, обвини градоначалникот на...

За подметнат пожар и неосновано обвинување за немање грижа за жителите коишто се соочуваат со немање вода поради дефект, реагираше градоначалникот на Општина Лозово,...

Струмица доби градоначалничка ама на еден ден

Не градоначалник, туку млада 18-годидишна градоначалничка ќе ја дови Струмица во текот денешниот ден. Градоначалникот Костадин Костадинов и' ја отстапи својата градоначалничка фотеља на...

Ристов-Создаваме услови жителите во Општина Конче тука да го градат својот...

Четири месеци градоначалничка функција е малку време на патот до целта која што ќе значи создавање на подобри улови за жителите на Општина Конче,...

Пензионерите си ги кажаа проблемите на градоначалникот Ангов

Градоначалникот на Општина Дојран се сретнаа со пензионерите. На средбата се разговараше за активностите на пензионерите како и тековните проблеми со кои се соочуваат. “Главната...

Конче добива нов изглед-100 мандат на градоначалникот Златко Ристов

Конче добива нов изглед, реконструирани бројни улици и се започна проект за дигитализација на општинските услуги, рече градоначалникот на оваа општина Златко Ристов, на...

100 дена мандат- градоначалникот на Општина Лозово со отчет за сработеното

“Најголем проблем со кој се соочи општината по преземањето на власта била затекнатата финансиска состојба и ликвидноста на Општината и Јавното Комунално Претпријатие, но...