среда, мај 22, 2024

таг: гевгелија

Општина Гевгелија меѓу најтранспарентните институции со оценка „многу добра“

Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации за мерење на степенот на активна транспарентност на државните институции за 2022 година, Општина Гевгелија е меѓу најтранспарентните институции, чија...

Продолжува изградбата и реконструкцијата на улиците во општина Гевгелија

Заврши асфалтирањето на улицата „Ристо Шуклев“ во Гевгелија. Имено, на малата, но фреквентна сообраќајница во централното градско подрачје, заедно со реконструкцијата на долниот строј...

Продолжува летната акција за изградба и реконструкција на локални патишта и...

Интензивно се одвиваат градежните работи во населените места од општина Гевгелија, а во рамките на летната акција за изградба и реконструкција на локални патишта...

Обновен спортско- рекреативниот центар „Динќут“ во Гевгелија

Активности на обнова на оштетените спортски реквизити и урбана опрема во спортско- рекреативниот центар „Динќут  деновиве спроведе Oпштината Гевгелија. Овие активности следеа по извршената...

Концерти, балет, изложба – Почнува тридневното празнување на Спасовден во Гевгелија

Oд денеска, со одржувањето на препознатливата манифестација за градот Гевгелија, „Распеана чаршија“, започнува културното чествување на заштитникот на Гевгелија, христијанскиот празник Вознесение Христово - Спасовден. Традиционалната манифестација ќе...

Гевгелиските пожарникари добија нова опрема за гаснење на шумски пожари

На Денот на Пожарникарите - 20 Мај во Територијалната противпожарна единица во Гевгелија беше одржана свеченост на која се изврши примопредавање опрема во износ...

Почна бетонирањето на улични краци во Гевгелиско

Гевгелиското село Богородица е првото од листата на населени места дел од пролетната акција за бетонирање на уличните краци. Неделава почна бетонирањето на неколку...

Општина Гевгелија со негативно мислење за производството на РСФ – цврсто...

Општина Гевгелија даде негативно мислење за воведување нови производствени активности во капацитетите на компанијата „Г&O ВАСТЕ СОЛУТИОН“ ДООЕЛ од Скопје во Гевгелија. Негативното мислење...

Гевгелиските пожарникари се подновија со опрема за спасување

Сет опрема за спасување од поплави доби ТППЕ од Гевгелија, со кој се подобрува капацитетот на единицата за справување со овој тип на елементарни...

(видео)„Сто дена посветено за Гевгелија“ за проектите на новата локална власт

Околу триесетина проекти беа на листата за реализација на новата локална власт во Гевгелија. Градоначалникот Андон Сарамандов, во отчетот пред граѓаните за  сработеното од...