сабота, мај 18, 2024

таг: вода

Под мотото “Водата ја штеди затоа што пари вреди” основците од...

Во пресрет на меѓународниот ден на водата, 22 март, денес во Општина Штип, ученици од петте основни училишта во градот преку презентација учеа како...

Почна пробивањето на патот до филтер станицата, последна фаза до чиста...

Започна со реализација последната фаза од проектот чие што финиширање ќе значи вода за пиење за жителите во Општина Карбинци од Х.С Злетовица. „Започна со...

Наскоро водата од Х.С Злетовица ќе потече и во домовите на...

Изградбата на цефководите е завршена, останува уште да се доврши изградбата на пристапниот пат до филтер стаицата. Според градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов...

Половина од населбите во Штип повторно без вода – нормализирање на...

Половина од населбите во Штип втор пат во три дена останаа без вода.  Дефектот и денеска е на главната водоводна линија, на истото место...

Водата е загадена, да се преврива или да не се конзумира,...

Задолжително превривање на водата или воопшто да не се користи, апелираат од Ј.П Комуна, Крушево. Забраната ќе важи до утре вечер заради загаденост. „При миење...

Одбележан Светскиот ден на водите

По повод Светскиот ден на водите, 22 Март, во Делчево се одржаа низа настани во рамките на Проектот за подобрување на водоснабдувањето во Делчево,...

Вода од ХС Злетовица во Општина Карбинци, треба да потече до...

За три месеци треба да биде поставен цевководот кој што води до Пречистителната станица во  Општина Карбинци. До крајот на летото ако работите се...

Крушево:„Комуна“ ја преполови загубата, се бележи зголемување на наплатата за вода

Во првите 9 месеци од 2021-ва година „Комуна“ забележува позитивни текови по однос на трошоци, наплата и намалување на загубата споредено со првите 9...

Обилните врнежи ја заматија водата во Крушево, за пиење ќе мора...

Поради обилните врнежи од дожд во изминатите 24 часа, заматена е водата во општина Крушево. Од локалната самоуправа со апел. „Заради обилните врнежи во текот...

Крушево: Резервоарот во Пресил во напредна фаза на изградба

Изградбата на резервоар за вода во с. Пресил е во напредна фаза. Граѓаните од ова населено место ќе добијат нов резервоар со поголем капацитет...