вторник, мај 21, 2024

таг: Виница

Виница: Нови 182 метални контејнери за почиста животна средина и хигиена

Виница Општина Виница доби 182 метални контејнери за комунален отпад, во рамки на проектот за набавка на опрема за собирање и транспорт на отпадот...

Општина Виница за ЈКП „Солидарност“ обезбеди ново возило за отпад

Со ново возило за смет ќе се чисти отпадот од тесните и тешко пристапни улици во Виница, а и во руралните населени места во...

В понеделник почнува „Ин Виница веритас“

По богатото културно лето, Oпштина Виница продолжува со есенски културен бран што започнува од понеделник со отварање на Меѓународниот фестивал за хумор и сатира...

Фолклористи од три континенти ги развеселија виничани и истибањци на 34....

Од 13 до 19 септември по 34. пат се одржа реномираниот фолклорен фестивал „Истибањско здраво-живо“, кој е дел од ЦИОФФ, светската асоцијација на фестивали...

Половина милион евра за урбанизација на виничкото Ромско Mаало

Со повеќе од половина милион евра европски пари, Општина Виница ќе ги подобрува условите за живот на ромското население. Oдобрени се три големи проекти...

Во виничка Истибања 34. издание на реномираниот меѓународен фестивал „Истибањско здраво-живо“

По 34. пат млади фолклористи од целиот свет се дел од реномираниот фолклорен фестивал „Истибањско здраво-живо“, кој почнува на 13, а завршува на 18...

Виница ја заврши последната своја делница од патот за Делчево преку...

Екипи на „Македонија пат“ деновиве го завршија регионалниот пат за Делчево преку селото Бигла со нови 2.100 метри асфалт, со што обврската од виничка...

Виница доби средтва за развој на селата од АФПЗРР

Градоначалникот на Виница, Ивица Димитров, деновиве го потпиша вториот договор со Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој за добивање средства во...

Богата еднонеделна програма по повод 75-годишнината од ослободувањето на Виница

Општината Виница организира богата програма и многу манифестации по повод 75-годишнината од ослободувањето на градот и седумдесет и петте години слободен живот во општината....

Министерката Царовска го посети Дневниот центар во Виница

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска со градоначалникот на Виница, Ивица Димитров, се сретнаа со корисниците и вработените во Дневниот центар за...