вторник, мај 21, 2024

таг: Виница

По 13. пат летен камп на Црвениот крст во Виница

По 13. пат во Виница се организира летен камп за промоција на хуманите вредоности  на кој учествуваат околу 60 волонтери од повеќе општини од...

Осветен храмот “Св.Тројца“ во виничко Трсино

Изградбата започна 2004, а осветувањето стаса после 15 години. Селото со најсолиден наталитет во општина Виница, Трсино, од 1 август, конечно, има своја црква,...

Виница шест дена го славеше Павловден: Филмски проекции на отворено, театар...

Филмски проекции на отворено, отворен театар на Виничкото кале, изложба, поетска вечер, духовни чествувања... Со десетина содржини, во кои можеа да се пронајдат од...

Еднонасочен сообраќај на дел од виничките улици Бел Камен и Тошо...

Со одлука на Советот на Општината Виница, од 10 јули е променет режимот на сообраќај на дел од улиците Бел Камен и Тошо Арсов. Сообраќајот...

Со богата шестдневна програма Виница ќе го слави Павловден

Павловден, Празникот на градот, Виница и годинава ќе го одбележи со богата програма. Манифестацијата „Павловден 2019“ почнува в понеделник, на 8 јули, и ќе...

Се асфалтира регионалниот пат Виница – Лески – Зрновци

Со проширување од 4 на 4,25 метри и со нов слој асфалт, главната и фреквентна сообраќајница, регионалниот пат Виница - Зрновци , Виница -...

Со донација од нашинец од Германија се подобруваат условите во виничкиот...

Итната помош и интерното одделение на Здравствениот дом во Виница ги подобруваат здравствените услуги за пациентите со обезбедување нови современи болнички кревети што стигнаа...

Виница: Манастирот „Св, Спас“ собира донации за изградба на конаци

Од манастирот „Св.Спас“ понудија идеја за изградба на конаци во кругот на манастирот, чија локација и опкружување нудат прекрасен зелен мир и уживање. Официјално...

Виничкото училиште „Славчо Стојменски“ доби нова современа спортска сала

Основното училиште „Славчо Стојменски“ годинава патронатот го одбележа и со предавање во употреба на нова современа фискултурна сала, чија изградба чинеше 25 милиони денари....

Отворена првата сервисна служба за лицата со интелектуални пречки во Виница

Осумдесет лица со интелектуална попреченост , членови на локалното здружение “Порака“, деновиве добија свое катче за дружење и социјализација во центарот на градот. Со...