сабота, јуни 25, 2022

таг: булевар

(ВИДЕО) Се асфалтира булеварот Никола Карев

Екипите на Град Скопје почнаа со асфалтирање на булеварот Никола Карев, кој се проширува и реконструира на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до...

Булеварот „Гоце Делчев“ раззелени со 58 висококвалитетни садници

Со засадување на 58 виококвалитетни садници  покрај булеварот „гоце Делчев“ во Скопје симболично започна пролетната сезона на садење за оваа година. Висококвалитетни дрва го формираат...

Булеварот Никола Карев наскоро ќе биде пуштен во употреба

Градежните работи за проширување и реконструкција на булеварот Никола Карев, на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до Момин поток влегуваат во завршна фаза,...

(ВИДЕО) Пуштен во употреба новиот булевар БиХ во Скопје

Завршен од почеток до крај. Денес и официјално се пушти во употреба новата делница на булеварот Босна и Херцеговина во северниот дел на главниот...

(ВИДЕО) Наскоро се отвора новиот модерен булевар БиХ во Скопје

Завршниот слој на асфалтот е веќе поставен и останува уште сообраќајната сигнализација за поставување за да може булеварот да почне да се користи. Наскоро главниот...

Чаирската Џон Кенеди ќе се спои со Пластичарска улица

Со склучениот договор за меѓуопштинска соработка помеѓу општините Чаир и Карпош, Град Скопје ќе започне постапка за изработка на план за улицата Џон Кенеди...

(ВИДЕО) Се проширува и гради булеварот Никола Карев

Градежната инвазија на булеварите и улиците во Град Скопје, интезивно работи на терен на изградба на новиот булевар Никола Карев кој ќе има 4...

(ВИДЕО) Скопјани ќе добијат нов модерен булевар со шест коловозни ленти

Улицата Босна и Херцеговина пред почетокот на реконструкцијата имаше само две ленти и вкупна површина од 7 метри, сега новиот модерен булевар располага со...

Град Скопје ќе го продолжи булеварот „Борис Трајковски“ до Драчево

Советот на Град Скопје денеска донесе Одлука за изменување и дополнување на Програмата за уредување на градежното земјиште на подрачјето на град Скопје за...

Нови пешачки семафори на критичниот булeвaр во Чаир

На булаварот Христијан Тодоровски Карпош, наспроти паркот во Чаир се поставуваат нови пешаки семафори, со цел решавање на долгогодишниот проблем на жителите од општина...