четврток, јуни 20, 2024

таг: булевар

(ВИДЕО) Скопјани ќе добијат нов модерен булевар со шест коловозни ленти

Улицата Босна и Херцеговина пред почетокот на реконструкцијата имаше само две ленти и вкупна површина од 7 метри, сега новиот модерен булевар располага со...

Град Скопје ќе го продолжи булеварот „Борис Трајковски“ до Драчево

Советот на Град Скопје денеска донесе Одлука за изменување и дополнување на Програмата за уредување на градежното земјиште на подрачјето на град Скопје за...

Нови пешачки семафори на критичниот булeвaр во Чаир

На булаварот Христијан Тодоровски Карпош, наспроти паркот во Чаир се поставуваат нови пешаки семафори, со цел решавање на долгогодишниот проблем на жителите од општина...

Продолжуваат активностите од втората фаза од проектот за изградба на булеварот...

Град Скопје информира дека продолжува со градежните активости за реализација на втората фаза од проектот за изградба на булеварот Босна и Херцеговина. Овие денови...