недела, мај 19, 2024

таг: јавен превоз

30% поефтини билети за градскиот превоз во Штип и Карбинци

Ученици од основните и средни училишта во Штип, студентите, пензионерите, лицата со статус на деца без родители, приматели на социјална помош ќе добијат повластување...

Од денес бесплатен петок за сите пензионери за користење на јавниот...

Од денес пензионерите секој петок ќе можат бесплатно да се превезуваат со општинскиот линиски превоз во Општина Штип, како резултат на одлуката од страна...

Еколошкиот јавен превоз – главна дејност на новоформираното ЈПП „Струмица транспорт“

Изминатата недела Советот на Општина Струмица донесе одлука за формирање јавно претпријатие, чија основна дејност е транспорт на патници. ЈПП „Струмица транспорт“ а со...

Штипски „Стипион“ распиша тендер за набавка на автобуси кои ќе го...

Штипското јавно претпријатие за одржување на улици и патишта „Стипион“ го објави тендерот за набавка на автобуси и минибуси кои ќе го вршат јавниот...

За 100% ќе се зголемат субвенциите во новиот тендер за градски...

Општина Штип во уште еден обид за воспоставување на општински јавен превоз. Ако првиот тендер не успеа поради тоа што немаше ниту еден заинтересиран превозник,...

Општина Штип објави јавен повик за поднесување понуди за добивање на...

Општина Штип објави јавен повик за поднесување понуди за добивање на линии и пакет линии за вршење на општински линиски превоз на патници и...

Јавен повик за ангажирање на образовни асистенти

Град Скопје објави Јавен повик за ангажирање асистенти за потребите на учениците со посебни образовни потреби во Средните училишта на Град Скопје за учебната...

(ВИДЕО) Скопје доби нова студија за оптимизација на јавниот превоз

Градот Скопје денеска потпиша договор за изработка на Студија за оптимизација на мрежите на линии на автобускиот јавен превоз во Скопје. Потребата од ваква...

Се става во функција јавниот превоз до руралните населби во Свети...

Со одлука на Кризниот штаб на Општина Свети Николе од сабота (30.05.2020) се става во функција  јавниот превоз на општината со претходно утврдената динамика...

Стартува јавниот превоз во Свети Николе

Од изминатата среда, 9-ти Октомври во општина Свети Николе стартува општински јавен линиски превоз, откако оптината ја издаде дозволата со регистриран возен ред на...