четврток, јуни 20, 2024

таг: чистење

Се чисти кејот на Вардар од вегетација, наноси од земја и...

Се чисти коритот на реката Вардар на потегот од мостот „Обединети нации“ до Железничкиот мос во населбата Хром, како што информираше Град Скопје коритото...

Младите во Крушево ќе добијат теретана, набавена и машина за подно...

На барање на младите но и во прилог на проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“, општината ќе добие теретана...

Исчистени дворовите на поголемите исламски верски објекти во главниот град

ЈП Комунална хигиена – Скопје, реализираше активности за рачно и машинско миење на поголемите верски исламски објекти на територијата на град Скопје, во пресрет...

„За чисто како дома исто“ – Голема еко-акција во Штип

Штипјани со голема граѓанска иницијатива денеска покажаа како треба да се чува и негува природата. Во боровата шума позади црквата Света Недела, или за...

ЈП Комунална хигиена спроведе чистење на поголемите православни верски објекти во...

ЈП Комунална хигиена-Скопје спроведе активности за одржување на хигиената на поголемите православни верски храмови во сите скопски општини. Со помош на три автоцистерни, екипите...

Побрзајте со аплицирањето, исцрпени повеќе од половина од субвенциите за велосипеди...

За еден ден се исцрпени речиси половина од предвидените средства за субвенции за граѓаните за купување на велосипеди и електрични тротинети. Во текот на...

Граѓаните на Македонска Каменица со еко акција покажаа како се сака...

Трет пат оваа година, организирано, граѓаните на Македонска Каменица, заедно со претставници на локалната самоуправа, Јавното претпријатие, грагански здруженија и организации, членови на спортски...

Чистење на речни корита во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица во согласност со годишната програма за работа и добиените насоки од Општинскиот кризен штаб за справување и управување со кризи започна...

Македонска Каменица во интензивна кампања на чистење патишта и базени

Над 160 километри земјени локални патишта во селските локални патишта во Општината Македонска Каменица, се исчистени во изминатиот период. Поголем број од овие селски...