четврток, мај 23, 2024

таг: чистење

Исчистено речното корито во село Долни Липовиќ

Редовни тековни активности се одвиваат во општина Конче. Денес, како што информираат од локалната самоуправа, комуналното претпријатие работеше на расчистување и чистење на речното...

Се чисти кон горноселието, пристапни патеки и рачно чистење во центарот...

Утрово расчистувањето на снегот продолжува кон населените места Пуста Река и Горно Дивјаци, а во градот „Комуна“ продолжува со работа на пристапни патеки и...

Снежна идила во Крушево, се чистат сите пристапи до центарот на...

Снежите врнежи во Крушево продолжија и денес. За нормално функционирање на градот, ЈП „Комуна“ работи на расчистување на улиците и овозможување на безбедно движење. Со...

(ВИДЕО) Исчистени депонии во Драчево, Крњево и Карпош

Во соработка со општина Кисела Вода е исчистена една од најголемите диви депонии во оваа општина, во близина на цигланата во Драчево од каде...

Крушево под снежна покривка

Крушево ја доби првата снежна покривка. Ј.П.„Комуна“ е на терен и работи на расчистување на снегот и обезбедување на пристап, полесно и безбедно движење. Своите...

Во Општина Карбинци се уредуваат депониите

Изминатава недела во Општина Карбинци се чистеше најголемата депонија на нејзина територија. Десетици тони ѓубре, градежен шут ќе завршат под земја. Отстранувањето на депонијата...

Oтстранети 4 тони отпад од прочистителната станица за отпадни води Волково

Месечен извештај за оперативноста на ПСОВ – Волково, октомври 2021 Од ЈП Водновод и канализација - Скопје информираат дека пречистителната станица за отпадни води Волково...

Граѓаните да пријават мини депонии, Исар се обврзува дека ќе ги...

Во пресрет на верскиот празник Задушница ЈП Исар ќе чисти на градските гробишта во Штип. Деновиве како што рече новиот в.д директор, Трајче Здравков,...

ЈП Комунална хигиена – Скопје расчистува четири диви депонии во општина...

ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска започна активности за расчистување на четири диви депонии во скопската општина Бутел. Депониите, составени од мешан комунален, кабаст и градежен...

ЈП Исар чистеше комунален смет околу патот кој води кон новиот...

ЈП Исар денеска чистеше комунален смет во околината на кружниот тек кај ЕМУЦ и патот кој води кон новиот мост. Овде, наспроти фабриката Баргала,...