сабота, септември 30, 2023

таг: улици

Делчево полека ги враќа во нормала улиците оштетени од големото невреме

Продолжува санацијата на оштетената патна инфраструктура од невремето во Делчево. Улицата „Царевоселска“ доби нов асфалт во должина од 220 м, а беше санирано и...

Градежни активности на три улици во две села во Општина Карбинци

Неделава започнаа градежните активности за изградба на улица во с. Козјак. Паралелно се започнуваа и активностите за  изградба на уште две улици, една во...

Продолжува изградбата и реконструкцијата на улиците во општина Гевгелија

Заврши асфалтирањето на улицата „Ристо Шуклев“ во Гевгелија. Имено, на малата, но фреквентна сообраќајница во централното градско подрачје, заедно со реконструкцијата на долниот строј...

Се уредува инфраструктурата во индустриската зона во Општина Карбинци

Подготвени за нови инвеститори. Во индустриската зона во Општина Карбинци денеска се асфалтираа две улици т.е два крака во функција на инфраструктурно уредување на...

Пролетна градежна офанзива во Општина Карбинци

Повеќе села во општина Карбинци добиваат асфалтирани улици. Во тек е асфалтирањето на три нови улици во општина Карбинци. Некои од нив асфалтен слој...

По Велигден почнува реконструкција на улици во Свети Николе

Општината Свети Николе од вторник, 26.04.2022 година започнува со реконструкција на улицата ,,Васка Циклева" во потегот од Полициската станица до кафеана Пуже, која ќе...

Почна бетонирањето на улични краци во Гевгелиско

Гевгелиското село Богородица е првото од листата на населени места дел од пролетната акција за бетонирање на уличните краци. Неделава почна бетонирањето на неколку...

Крушево подготвено за љубителите на снег, снежната покривка изнесува 65 сантиметри

ЈКП „Комуна“интензивно работи на расчистување од снегот на сите патишта, како  и на најнепристапни и тесни улици. Вклучени се две возила, ровокопа и трактор...

Македонска Каменица: Се санираат локалните патишта и улици

Во Македонска Каменица почнува санирањето на деловите од оштетени улици и локални патишта во централното градско подрачје и руралните средини. Во рамки на оваа активност...

Нова снежна покривка во Крушево

Нова снежна покривка во Крушево, на задоволство на посетителите, туристите и пред се' на љубителите на зимските спортови. „Оваа зима е навистина исклучителна, со многу...