четврток, јуни 20, 2024

таг: улица

По 43 години од изградбата, најфреквентната улица во населбата Втори Реон...

Заврши асфалтирањето на улицата „Ванчо Прке“, со што жителите на оваа населба во Делчево добија современа сообраќајница и современа патна инфраструктура и пристап до...

Со проект од Бирото за рамномерен регионален развој, до автентичен изглед...

Поплочување со камени плочи на улицата "Крсте Мисирков" , почна денес во штипско Ново Село. Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, кој денеска беше на...

Започна реконструкцијата на една од главните улици во село Таринци

Започна реконструкцијата на една од главните улици во село Таринци. Во рамките на активностите предвидена е и изградба на атмосферска канализација како и тротоарско решение. Преку...

Обезбедени финансиски средства за реконструкција на улица во с.Таринци

Со помош на средства од програмата за развој на селата, жителите на село Таринци ќе добијат нова реконструирана главна улица. Потпишан е договор со...

Се проширува улица во село Козјак, се обновуваат урбани реквизити

Во село Козјак, Општина Карбинци, се работи на проширување на улица долга 150м. „ Во периодот кој ќе следи ќе биде бетонирана со што ќе...

Се поставуваат нови контејнери по главната улица во Крушево

ЈП „Комуна“ Крушево започна со замена на контејнерите поставени по должина на главната сообраќајница. Целта е преку поставување на нови контејнери да се оневозможи...

Се зголемува безбедноста на улицата „Христо Татарчев“

Екипи на ЈП „Улици и патишта“- Скопје, во текот на вчерашниот ден целосно завршија со реконструкцијата на пешачката патека на улица Христо Татарчев во...

(ВИДЕО) Почнува третата и последна фаза од реконструкцијата на улицата „Индира...

Пред десетина дена започна третата и последна фаза од реконструкцијата на главната улица во Шуто Оризари во должина од 811 метри, информираше градоначалникот на...

Аеродорм добива ново сообраќајно решение – Почна пробивањето и изградбата на...

Градот Скопје денеска во општина Аеродром започнува со изградба и пробивање на улицата Васко Карангелески и реконструкција во делот каде што таа веќе е...

Се реконструира улицата Лука Геров во Ѓорче Петров

Предвидена е реконструкција на улицата Лука Гергов во општина Ѓорче Петров, во вкупна должина од 1648 метри, реконструкција на тротоарот и реконструкција на атмосферската...