четврток, април 18, 2024

таг: трајче здравков

Досегашниот директор на ЈП „Исар“ станува шеф на кабинетот на градоначалникот,...

Досегашниот директор на штипското ЈП „Исар“, Трајче Здравков, во наредните денови ќе стане шеф на кабинетот на градоначалникот, поради како што вели градоначалникот на...

Ќе се промени водоводната мрежа на улицата „Јосиф Ковачев“ во Штип

Се реконструира улицата „Јосиф Ковачев“ која се наоѓа во централното градско подрачје. Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, денеска истакна дека улицата се реконструира по...

Штипски Исар се уште враќа кредит земен од пред 20 години,...

Кредит од пред 20 години земен за реконструкција на водоводната и канализациска мрежа во градот претставува проблем за денешното работење на штипското водоводно претрпијатие...

Штипјани од следниот месец електронски ќе може да ја пријавуваат состојбата...

Штипјани од наредниот месец електронски ќе можат да ја пријават состојбата на своите водомери, со што како што велат од ЈП Исар, се решава...

Поднесена кривична пријава за вчерашниот пожар на штипската депонија

Пријава против непознат сторител е поднесена до СВР-Штип и до Државниот инспекторат за животна средина по вчерашниот пожар на штипската депонија „Трештена скала“. Директорот на...

Штипската зоолошка доби четири нови жители

Штипската зоолошка градина доби нови жители - два ламури и две коати кои се донација од скопската зоолошка градина. Директорот на ЈП Исар, под...

Енормното зголемување на јануарската сметка за струја на ЈП Исар може...

Енормно зголемување на цената за електрична енергија има ЈП Исар. Јануарската сметка за струја на претпријатието достигна 19 милиони денари. Решение од институциите засега...

Штипјани нема да останат без вода, но управната здрада на ЈП...

Штипјани нема да останат без вода, но управната зграда би можела да остане без струја откако приватниот добавувач за струја на штипски Исар еднострано...

Целосно пуштена во употреба штипската Бања Кежовица

Откако на први декември во штипската Бања Кежовица беше отворен општиот, машки и женски дел, откако беа дезинфицирани, од средата овде се отворени и...