вторник, јуни 25, 2024

таг: ТППЕ Штип

ТППЕ Штип го одбележа денот на македонските пожарникари

Со желба за модернизација и осовременување на условите за работа, како и за повеќе едукации и вежби а што помалку интервенции, денес градоначалникот на...

Пожарникарите во Штип интервенирале седум пати во само една недела поради...

Пожарникарите од штипската Територијална противпожарна единица (ТППЕ) седум пати интервенирале поради запалени оџаци за само една недела. Командирот на ТППЕ-Штип, Дарко Коцев вели дека...

Со интервенција на запален објект и автомобил ТППЕ Штип го одбележа...

Со две тактичко-показни вежби, интервенција на запален објект и запален автомобил при сообраќајна незгода, штипските пожарникари денеска по повод Светскиот ден на пожарникарите им...

Штипските пожарникари се вратија дома

Сликата во градот не се опишува со зборови, вели командирот на штипската противпожарна единица Дарко Коцев кој седум дена заедно со четири негови колеги...

Штип ќе испрати пет пожарникари во погодените подрачја во Турција, ќе...

Пет пожарникари од Територијалната противпожарна единица – Штип ќе заминат во Турција за да помогнат во санирање на штетите, но и да им пружат...