петок, април 12, 2024

таг: Томе Христоски

Томе Христоски-100 дена отчет – нови проекти, тековни, одлуки за работа...

Реализацијата на тековните проекти, започнати неколку нови, одлуки и потпишани договори за нови зафати од повеќе области, ги бележат првите 100 дена од мандатот...

Крушевскиот градоначалик со порака на меѓународниот ден на образованието-Никогаш не престанувајте...

На меѓународниот ден на образованието, Крушево може да се пофали со повеќе реализирани проекти, кои што значат поквалитетно образование но и поголема достапност на...

Изложба на икони во спомен куќата „Тодор Проески“

Во спомен куќата „Тодор Проески“ беше поставена изложба на икони од авторот Григориј Пецанов, зограф од Струмица. „Се повеќе настани се организираат во Крушево....

Конституирaн новиот совет, Андреј Николоски избран за претседател

Се конституира новиот состав на советот на општина Крушево а за негов претседател е избран Андреј Николоски. Советот го сочинуваат 6 советници од СДСМ, 4...

Крушевскиот градоначалник во Нова Градишка беше дел од церемонијата на откривање...

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски беше дел од свечено откривање на споменик на пејачот Тоше Проески во Нова Градишка, Хрватска. Загинувањето на Проески на...

Христоски: Крушево е споменична целина, за една улица се собира документација...

Да се биде градоначалник на Општина Крушево од една страна е предизвик, но од друга страна одговорност, посебно што станува збор за општина со...

Фестивалот на отворено „Крушево низ корија“ оваа година на 14-ти и...

Фестивалот на отворено „Крушево низ корија“ оваа година ќе се одржи на 14-ти и 15-ти август, а како и секоја година општината ќе го...

Потпишан договор за грант за изградба на резервоар за вода во...

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски потпиша договорот за грант за изградба на резервоар за вода во с. Јакреново. „Денес го потпишав договорот за грант...