сабота, јануари 29, 2022

таг: струмица

Се уредуваат населените места во општина Струмица

Општина Струмица, Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“, започнаа заеднички активности за комплетно уредување на населените места и решавање...

Советот на општина Струмица му даде приоритет на проектот за изградба...

Членовите на Советот на општина Струмица му дадоа приоритет на проектот за изградба на две прифатилишта за бездомни животни. Прифатилиштата ќе бидат изградени во...

Парична помош за секое новородено бебе во Струмица

За градоначалникот Коста Јаневски, децата се најголемото богатство и иднината на општина Струмица и секогаш ќе бидат нејзин приоритет. На негова иницијатива, општина Струмица започна...

Општина Струмица со препознатливи практики на граѓанско учество во носењето на...

Претставници на општинската администрација и Советот на општина Струмица учествуваа на промоцијата на анализата „Граѓанско учество во креирање политики и донесување одлуки на локално...

Извршени се контроли за загадување на воздухот во 19 правни субјекти

Инспекторот за животна средина во општина Струмица во изминатиот период вршеше континуирани контроли кај правните субјекти за да се утврди дали и колку го...

Најголем дел од странските карневалски групи го потврдија учеството на карневалот...

Организациониот одбор на Струмичкиот карневал е во интензивни подготовки за годинашното издание на најпозната карневалска манифестација која годинава ќе ќе се одржи од 14...

Општина Струмица ја посетија дечиња од Струмичката епархија и испеаја коледарска...

Во пресрет на големиот христијански празник Божик и негувањето на традиционалните обичаи, општина Струмица ја посетија дечиња од Струмичката епархија и пред градоначалникот Коста...

Градоначалникот Јаневски на традиционалниот хуманитарен божиќен концерт „Божиќна евровизија“

Во центарот за култура „Антон Панов“, се одржа традиционалниот хуманитарен божиќен концерт во организација на Младинскиот совет, а под покровителство на општина Струмица. На концертот...

Општина Струмица ја потврди поддршката на социјално загрозените семејства

Градоначалникот Коста Јаневски, покрај новогодишни пакетчиња на сто деца од социјално загрозени семејства, а кои следат настава во основните општински училишта, подели прехранбени пакети...

Јаневски: Во наредниот период ќе се посветиме на современото улично осветлување

„Безбедноста на децата, учениците, но и на сите граѓани е од големо значење на локалната самоуправа предводена од мене како градоначалник, па убави и...