вторник, март 21, 2023

таг: струмица

Констракта – главна ѕвезда на “GetExitEd“ во Струмица

“GetExitEd“ повторно ќе се одржи оваа година во Струмица, со утврден датум, 7 септември. Возбудливата вест ја најави градоначалникот Костадин Костадинов од Нови Сад, кој...

Еколошкиот јавен превоз – главна дејност на новоформираното ЈПП „Струмица транспорт“

Изминатата недела Советот на Општина Струмица донесе одлука за формирање јавно претпријатие, чија основна дејност е транспорт на патници. ЈПП „Струмица транспорт“ а со...

Со 1,4 милиони евра започнува изградбата на фекална и атмосферска канализациона...

Изградба на фекална канализациона мрежа од скоро 7 километри, атмосферска канализациона мрежа од 2,4 километри и одводни канали е проектот кој почна да се...

(видео+фото) Карневалска Струмица се обои во боите на љубовта, забавата, насмевките

Струмица во деновите пред прочка беше центар на смеата, забавата, радоста, живописните костими и досетливите маски. Се одржа традиционалниот Струмички карневал, со главната вечер...

Струмица одбележа две години работа на Европската куќа

Младешки насмевки, возбуда и парче торта на вториот роденден на Европската куќа во Струмица, која за својот роденден младите ги дочека и со "𝑫𝒊𝒈𝒊𝒕𝒂𝒍...

Продавници на Веро и Џамбо во Струмица со инвестиција од 3...

„Нова директна странска инвестиција! Аирлија мои струмичани, познатите брендови Веро и Џамбо ќе ги имаме и во Струмица!“. Вака градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов...

Профункционира инклузивното детско игралиште во градинката „Детска радост“ во Струмица

Ново, современо инклузивно детско игралиште беше пуштено во употреба изминатата недела во градинката „Детска радост“ во Струмица. Игралиштето е плод на соработката меѓу Општината...

Две инфраструктурни инвестиции го одбележуваат почетокот на годината во Струмица

Огромни бетонски плочи го формираа мостот „Обединување“ во Струмица, со што 70 проценти од мостот се веќе завршени. Со тоа, се навлегува во финалната...

Струмица: Отворен повикот за обезбедување на бесплатен престој во градинка

Децата на самохраните родители, кои земаат плата пониска од просечната месечно исплатена нето плата на државно ниво, ќе може да бидат бесплатно згрижени во...

Сите училишта во Струмица склучија договори за снабдување со електрична...

Согласно Одлуката на Владата на Република Северна Македонија од 30 октомври годинава, за преземање мерки во услови на постоење кризна состојба во снабдувањето со...