недела, април 14, 2024

таг: сообраќај

Општина Делчево е една од петте општини за спроведување на проект...

Изминатата недела во Општината Делчево се одржа првата работилница во функција на спроведувањето на проектот за подобрување на капацитетите за управување на сообраќајот и...

Струмица: За уличните продавачи на девизи заседаваше Советот за превенција

Проблемот со поставувањето на менувачите на девизи на фреквентните делови од центарот на Струмица, како и дивите собирачи на отпад, беа тема на четвртата...

Времен сообраќаен режим на булеварот Крсте Мисирков

Градот Скопје Ве известува дека од вечер, 06.09.2021 година, од 22 часот, па се до 05 часот наутро,на 07.09.2021 година поради изведба на градежни...

(ВИДЕО) Со проектот за олеснување на скопскиот сообраќај, Скопје се приближува...

Скопје продолжува да се движи до модерна и европска метропола. Клучката кај Момин Поток е една од најфрекфентните сообраќајници во главниот град, каде секојдневно поминуваат...

Град Скопје постави рефлектирачки столпчиња и на улицата 4 -ти Јули...

За што поголема безбесност на велосипедитите, пешаците и автомобилите во сообраќајот, Град Скопје постави нови рефлектирачки заштитни столпчиња на улицата 4 -ти Јули во...

Во Штип се одбележа Светскиот ден на сеќавање на жртвите од...

Веќе втора година по ред Универзитетската библиотека „Гоце Делчев“-Штип и Секторот за превенција при МВР,  го одбележуваат 18 ноември - Светскиот ден на сеќавање...

Се асфалтира регионалниот пат Виница – Лески – Зрновци

Со проширување од 4 на 4,25 метри и со нов слој асфалт, главната и фреквентна сообраќајница, регионалниот пат Виница - Зрновци , Виница -...