недела, април 14, 2024

таг: свети николе

Одбележани 77 години слободно Свети Николе

Со повеќе свечености, Свети Николе одбележа 77 години од ослободувањето на градот. Централниот настан беше Свеечната акдаемија, на која беа истакнати позначајните достигнувања меѓу двете...

Светиниколското училиште ООУ ,,Кирил и Методиј“ стана Центар за поддршка на...

Новата учебна година донесе убава новост за децата со попречености и за нивните родители, кои добија нов, уреден центар во ООУ ,,Кирил и Методиј“...

Потпишан договор за изградба на детска градиника во Свети Николе

Нова детска градинка со капацитет за 60 деца ќе се гради во светиниколското село Ерџелија, што ќе биде прва градинка во рурална населба во...

Во Свети Николе продолжува програмата „Општо-корисна работа“

Денеска завршува јавниот повик, преку кој, Општина Свети Никола ги повика невработените да се пријават за работен ангажман во времетраење од девет месеци. Повикот е...

МОН ќе финансира два проекти на светиниколските образовни институции

Прифатени се два проекти на Општина Свети Николе од Министерството за образование и наука. Со државни пари ќе се финасисра изработката на Основен проект...

Центар на зелената енергија – визијата на Велковски за Свети Николе...

Свети Николе нема рудно богатство, но затоа пак ги има обоновливите извори на енергија, како движечка сила на локалната економија. Недонамна беше промовиран големиот...

Обезбедена помош од буџетот на Свети Николе за еднородителските семјества и...

Во најтешките времиња важна е поддршката на останатите. Така е и во пандемијата, кога секоја помош е добредојдена, особено на оние на кои им...

Почнува реконструкцијата на Ученичкиот дом и Земјоделското училиште во Свети Николе

Започнува со реконструкција на зградите на Ученичкиот дом и Земјоделското училиште во СОУ „Кочо Рацин“ во Свети Николе, каде комплетно ќе се реконструира покривот,...

Џиновското јајце пред Велигден повотрно се врати на плоштадот во Свети...

Џиновското велигденско јајце во пресрет на празникот Велигден се врати на старото познато место – плоштадот во Свети Николе. Да потсетиме, јајцето, кое прв...

Свети Николе продава земјиште за објекти за лесна и незагадувачка индустрија

Општина Свети Николе во напорите за за привлекување на инвестиции и зголемување на вработеноста на општината, распиша Објава за отуѓување на државно градежно земјиште....