asd

таг: свети николе

Се бараат решенија за финиширање на патот кој ги поврзува општините...

По барање на градоначалникот на Општина Лозово, Бошко Цветковски на редовната седница на Советот на Вардарскиот плански регион се разговарало за изнаоѓање решение за...

Свети Николе: Потпишан договор за реконструкција во ООУ “Гоце Делчев”

Општина Свети Николе потпиша договор со USAID во вкупна вредност од 1.500.000 денари, со кој се предвидени повеќе активности. Со донаторските средства ќе се...

Лазаров го почести родното Свети Николе со модерен спортски терен

Во својот роден град, Свети Николе, најдобриот македонски ракометар, а од минатата сезона и селектор на репрезентацијата на Македонија, Кирил Лазаров доби свое мултифункционално...

(видео) Свети Николе со Била Зора се зацврстува на туристичката мапа...

Во Свети Николе, седиштето на древните Пајонци, денеска беше промовирана монографијата Пајонија и Пајонците, која издавачот, Филозофскиот факултет од Скопје ја најави како збир...

Нова инфраструктура за светиниколско Мустафино

Изминатата недела Општина Свети Николе парафираше уште еден договор за унапредување на животот во населеното место Мустафино. Станува збор за Договорот за изградба на фекална...

По Велигден почнува реконструкција на улици во Свети Николе

Општината Свети Николе од вторник, 26.04.2022 година започнува со реконструкција на улицата ,,Васка Циклева" во потегот од Полициската станица до кафеана Пуже, која ќе...

Судот ќе решава за недоградените трибини на градскиот стадион во Свети...

Општината Свети Николе го доби нарачаното вештачење за изведените работи на трибините на градскиот стадион, по што е покрената судска постапка. Наодите на вештакот...

Свети Николе го дочека Александар Стојков, која ја извози екс Југославија...

Градот Свети Николе на плоштадот го пречека својот  сограѓанин Александар Стојков, кој ја заврши својата велосипедска тура низ 6 држави и помина 2500 км...

Свети Николе: Механизацијата влезе во Лозов Расадник, обновена пречистителната станица

Изминатата недела пробно е пуштена во употреба пречистителната станица во Свети Николе. Од општината соопштуваат дека во реконструкцијата не е даден ниту денар. -Без помпа...

(видео) Свети Николе ја славеше Тодорица со фолклор и музиката на...

По две години пауза поради пандемијата, светиниколчани денеска на отворено ја славеа Тодорица, првата сабота по Прочка или шестиот ден од Чист понеделник, по...