недела, јуни 16, 2024

таг: проект

Отворена регионална канцеларија за поддршка на земјоделството, туризмот и одржливиот економски...

Со потпишување договор за меѓуопштинска соработка меѓу општините Струмица и Василево денеска во Струмица беше отворен Регионалниот центар за одржлив развој на овие две...

Јорданов: Имаме направено чекори за подобрување на инклузивноста на лицата со...

Општина Штип е една од општините кои имаат постигнато најголем напредок во инклузивноста во образовниот процес. Ова денеска беше истакнато на настанот спроведен за...

(аудио)Започна проектот за осветлување на локалитетот Баргала, ќе се заштитува и...

До крајот на месец август, археолошкиот локалитет Баргала, треба да добие една поинаква слика, попривлечна и подостапна за сите оние коишто ќе сакаат да...

Се реконструира земјен пат во с.Таринци за подобар пристап до нивите

Со еден милион денари, Општина Карбинци ќе реконструира пат во атарот на селото Таринци, како дел од проектот „Без кал до нивите“. „По реконструкцијата на...

Започнува проектот за осветлување, оградување и мапирање на локалитетот „Баргала“, потпишан...

Почнува постапката за реализирање на проектот, со кој локалитетот Баргала , ќе добие нов квалитет во прилог на подобра туристичка понуда. „Денес и официјално потпишавме...

Напредува проектот „Водоснабдување на Делчево“ констатирано на состанокот со швајцарските донатори

Текот на реализацијата на проектот „Водоснабдување на Делчево“ финансиран од Швајцарската Конфедерација, беше тема на денешниот работен состанок на градоначалникот Горан Трајковски со програмскиот...

Кога ќе се санира мостот кај Долни Балван ?-Проектот е изработен,...

Проектот е изработен, но сега мора да се обезбедат пари. Кога оштетениот мост кај селото Долни Балван ќе биде конечно ставен во функција во...

МЛС ќе го кофинансира проектот во прекугранична соработка со Албанија

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски го потпиша Договорот за кофинансирање на проектот „Крушево и Елбасан – признаена туристичка прекугранична дестинација“ со Министерството за...

Преку игри, дружење и обуки до едукација за заштита од пожари...

Местеа сложувалки, прашуваа, се едуцираа но и одговараа на прашања. Интересно, разиграно и весело беше во дворот на седиштето на Општина Карбинци. Учениците кои беа...

Прв координативен состанок за прекуграничната соработка со Албанија во Крушево

Неделава се одржа првиот координативен состанок во рамки на проектот „Крушево и Елбасан – призната прекугранична туристичка дестинација“, Програма за прекугранична соработка Северна Македонија...