недела, април 21, 2024

таг: парк

Штип ќе добие парк на иднината, Јорданов го најави најголемиот парк...

Паркот во населбата Осми ноември е побогат за 30тина нови садници кои беа засадени денеска. Како што истакна директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков...

„Кавалирите“ во Струмица возат бесплатно и еколошки

Пролетното време го полни паркот во Струмица, а на повозрасните граѓани им дава можност да излезат од своите домови и да ја испробаат новата...

Струмица и Ќустендил го одбележаа Европскиот ден на соработка

Во знакот на децата, младите, природата и здравјето низ неколку настани во детските градинки и на велосипедските патеки, денеска во Струмица беше одбележан Европскиот...

Ќе се доуредува паркот околу игралиштето во штипската населба Баби

Најголемата штипска населба Баби ќе добие современ парк. Во рамки на веќе постоечкиот, ќе се постават нови детски и спортски реквизити, урбана опрема и...

Во завршна фаза е паркот во штипската населба Сењак

Садници, летниковци и детски реквизити се дел од новиот парк во населбата Сењак кој е во завршна фаза. Изграден е со средства од ЈП...

Комплетно ќе се уредува паркот меѓу сините и розевите згради во...

Стариот парк меѓу улиците Анте Банина и Сабие Демир, поточно местото меѓу сините и розевите згради во населбата Сењак, конечно ќе започне да се...

Во чест на Емилија Динева, отворено спортско игралиште во Дојран

Во чест на Емилија Динева, првиот дарител на органи во земјава, отворено е спортско игралиште во Дојран. Поминаа две години од кога нејзиното семејство...

Целосно е реконструиран спомен паркот Братство и единство во Пробиштип

Целосно е завршен проектот за реконструкција на спомен паркот Братство и единство во Пробиштип, па сега тој е збогатен со адреналинска патека, амфитеатар, катчиња...

Интензивно се работи на уредување на делот под црквата Св.Спас во...

Интензивно се работи на уредување на делот под црквата Св.Спас во Ново Село. Овде во изминатите неколку дена се поставија нови кошеви и голови...

За околу еден месец жителите на населбата Сењак треба да добијат...

ЈП Исар продолжува со активностите за изградба на нов парк во населбата Сењак. Ова всушност е и единствениот парк во оваа населба, која е...