недела, мај 19, 2024

таг: мурал

Со откривање цитат од “големиот” Блаже Конески, Штип го одбележа Меѓународниот...

Со откривање на мурал посветен на јазикот, со цитат од еден од кодификаторите на македонскиот литературен јазик, Блаже Конески, денес во гимназијата “Славчо Стојменски”,...

Македонска Каменица доби мурал со историја на градот (видео)

На Денот на рударите, 28 август, Македонска Каменица доби мурал, кој е еден од најголемите во Македонија. Муралот го краси ѕидот спорти зградата на...