петок, мај 20, 2022

таг: мојаопштина

Спречена фекална контаминација на бунарот од кој со вода се снабдува...

На лице место направен увид, констатирана опасност, се работи на целосно расчистување. „Со Директорот на ЈПКД Лозово, излеговме на терен и извршивме увид на локацијата...

Oпштина Конче дел од акцијата „Генералка викенд“, во недела ќе се...

Општина Конче ќе биде дел од „Генералка Викенд 2022“, активност што во недела ќе се одржува во повеќе општини низ државата. Генералката ќе се...

Донаторски настан за нашиот бисер-Дојранското езеро

Донаторски настан на највисоко ниво за прв пат се одржа за ,,Подобрување на еколошката состојба на споменикот на природата Дојранското Езеро" Организатори на настанот беа...

Започува постапката за јавно приватно-партнерство за уличното осветлување во Дојран

Предлог - Одлука за отпочнување постапка за доделување на договор за воспоставување на Јавно приватно партнерство за реконструкција на јавното осветлување во Општина Дојран...

Почнаа градежните активности за патно поврзување на селата Ѓуземелци-Кнежје

Започнаа градежните активност за патно поврзување на општините Лозово и Свети Николе. преку изградба на Патна инфраструктура до туристички локалитети ,археолошки локалитет “Била Зора”-с.Кнежје и...

Кога ќе се санира мостот кај Долни Балван ?-Проектот е изработен,...

Проектот е изработен, но сега мора да се обезбедат пари. Кога оштетениот мост кај селото Долни Балван ќе биде конечно ставен во функција во...

Пожарникарите -доброволци во Општина Конче на обука за пожари на отворен...

Изминатата недела во Општина Конче помина во знакот на превенцијата од пожари. Во просториите на Општината се одржа теоретски дел од обука за пожари на...

Пролетна градежна офанзива во Општина Карбинци

Повеќе села во општина Карбинци добиваат асфалтирани улици. Во тек е асфалтирањето на три нови улици во општина Карбинци. Некои од нив асфалтен слој...

На Гумење во Крушево одбележана 11-годишнината од отворањето на спомен-домот посветен...

Денес во Спомен-куќата „Тодор Проески“ на Гумење во Крушево е одбележана 11-годишнината од отворањето на спомен-домот посветен на Тоше Проески. Годишнината е одбележана со музичко-сценски...

Со нова пешачка патека во новата туристичка сезона, се уредува и...

Во нова уредена пешачка патека која што ќе се простира до граничниот премин, ќе уживаат туристите и посетителите на Дојранското езеро. Започна реализацијата на проектот...