сабота, јануари 29, 2022

таг: мојаопштина

Пуштено во употреба реновираното училишт во крушевско Борино, учениците со подобри...

Децата во село Боринат од денес ќе учат во убави реновирани простории. Официјално пуштено во употреба подрачното училиште ОУ „Никола Карев“. Училиштето е целосно...

Советот на Општина Карбинци го усвои буџетот за 2022 година, проектиран...

Повеќе пари за изградба на улица и патишта, изградба на паркови и детски игралишта, реконструкција на спортски терени, повеќе средства за децата, се предвидени...

Пешачка патека со паркинг места ќе се градат во Дојран

Општина Дојран на последната седница на Југоисточниот -плански регион потпиша договор за уредување на туристичката патека. Патеката ќе се простира од ресторан Гранико до...

Штипската ЗОО се подготвува за нови жители

Нови жители, од идната година ќе добие штипската ЗОО градина. Периодот ќе се искористи за проширување на постоечките капацитети и реконструкција на постоечките живеалишта. Новите...

Во Крушево се уредува спомен соба на Васил Иљоски

Идејата станува реалност. Крушево ќе добие спомен соба, посветена на познатиот македонски драматург, есеист и автор на „Бегалка“, Васил Иљоски. „Општина Крушево во соработка со...

Општина Карбинци: Се работи на инфраструктурни проекти

Во Општина Карбинци, заврши асфалтирањето на улицата во село  Таринци. Улицата е со должина од 160 метри. Планирани се вакви активности и други населени...

Крушево: Пожарникарите добија реновирана просторија и зграда

Просторијата и зградата во која е сместена ТППЕ Крушево се целосно реконструирани и енергетски ефикасни. Со ова се подобруваат условите за работа на Единицата. “Просторијата...

Крушево доби ново возило за собирање смет

Општина Крушево доби ново возило за собирање на смет. Возилото го обезбеди Владата, а се' со цел заштита на животната средина. „Со одлука на владата...

Со стратегија за нови понуди , ќе се привлекуваат туристи во...

За подобро претставување и привлекување на туристи, Општина Дојран, со помош на Агенцијата за подршка и промоција на туризмот, ќе креира регионална туристичка понуда...

Започна реконструкцијата на фискултурната сала во ООУ „Никола Карев“ Крушево

Започна реконструкцијата на спортската сала во ООУ Никола Карев. Проектот чини 9 милиони денари и е финансиран од Министерството за образование и наука. Проектот опфаќа...