среда, мај 25, 2022

таг: македонија

Општина Штип објави јавен повик за поднесување понуди за добивање на...

Општина Штип објави јавен повик за поднесување понуди за добивање на линии и пакет линии за вршење на општински линиски превоз на патници и...

Крстосницата во штипската населба Сењак го доби првиот асфалтен слој

Најфреквентната крстосница во штипската населба Сењак го доби првиот асфалтен слој со што привршува проектот за проширување на оваа крстосница. - Веднаш потоа, во наредните...

Утре во Штип ќе се врши прскање против комарци

Утре (среда) во Штип ќе се спроведе ларвицидна дезинсекција со цел уништување на комарците. Третирањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот...

Штипската населба Железничка доби ново спортско игралиште

Штипската населба Железничка денеска доби ново игралиште кое има спортски терен опремен со специјализирана тартан подлога, голови и кошеви, но и детски реквизити за...

Во среда во Штип ќе се врши дератизација против глодари

Заради заштита на населението од заразни болести предизвикани од глодари (стаорци), Општина Штип на ден 11.05.2022 год. (среда) ке спроведе превентивна дератизација на канализационите...

Утре во Штип ќе се врши прскање против комарци

Утре (петок) во Штип ќе се спроведе ларвицидна дезинсекција со цел уништување на ларвите на комарците. Третирањето ќе се врши во периодот од 09 до...

Штипската зоолошка доби четири нови жители

Штипската зоолошка градина доби нови жители - два ламури и две коати кои се донација од скопската зоолошка градина. Директорот на ЈП Исар, под...

Со велосипедско дефиле Пробиштип го одбележа Денот на планетата земја

Со велосипедско дефиле низ улиците на централното градско подрачје Општина Пробиштип по 12ти пат го одбележува Денот на планетата земја. Градоначачникот Драган Анастасов вели дека...

Улицата „Сремски фронт“ во штипската населба Сењак од утре ќе биде...

Улицата „Сремски фронт" во штипската населба Сењак од утре и во наредните 20 дена ќе биде затворена за сите сообраќајни возила, информираат од Општина...

Штипјани за три месеци ќе ја добијат првата велосипедска патека

Штипјани за три месеци ќе ја добијат првата велосипедска патека во градот. По реакциите и барањата од граѓаните, ќе се прошири постоечката пешачка патека,...